ANTWERPEN -- Postbode Guido Peersmans heeft goede hoop dat hij binnenkort weer de post uitreikt in Antwerpen. De auditeur van de Raad van State vindt dat de man ten onrechte van de straat is gehaald en naar de sortering overgeplaatst. Binnen de maand doet de Raad van State een uitspraak.

Postman Guido Peersmans uit Berendrecht vecht zijn overplaatsing aan bij de Raad van State. Deze stap komt er na jarenlang geruzie met de directie van de Post op de Antwerpse Groenplaats. Die vond dat Peersmans te veel treuzelde tijdens zijn ronde en plaatste hem over naar de nachtsortering.

De bedrijfsarts had Peersmans opgelegd maximum vijftien kilo post mee te nemen in zijn caddie. Een reden te meer om hem over te plaatsen, zo oordeelde De Post.

De auditeur bij de Raad van State vindt echter dat de Post de overplaatsing onvoldoende heeft gemotiveerd.

Voor de nieuwe job in de nachtsortering is Guido Peersmans niet geschikt. ,,Mijn knieën blokkeren als ik te lang zittend moet werken. Daarom ben ik sinds de eerste dag van mijn overplaatsing met ziekteverlof'', zegt hij.

De Post-woordvoerder Fred Lens wacht af. ,,Als de Raad van State ons in het ongelijk stelt, hebben wij een nieuw feit. Of de man dan weer zijn ronde kan lopen in Antwerpen, valt nog te bezien. Hij is nu met ziekteverlof. Zal hij voldoende hersteld zijn om die ronde te lopen? De postmeester in Antwerpen zal daarover moeten oordelen.''

De postbode uit Berendrecht begrijpt die hardnekkigheid niet van zijn werkgever.

,,De Post hoeft alleen mijn ronde wat aan te passen, zodat ik binnen de voorziene tijd mijn post kan ronddelen. Met een paar frank is dit geschil op te lossen. De Post wil daarvan niet weten en blijft verder zoeken naar een speciale job voor mij. Waarom? Ik snap het niet.''