BRUSSEL -- Belgacom gaat verder met het vereenvoudigen van zijn managementstructuur. De beslissingen aan de top van de telecomgroep worden voortaan in één comité genomen en niet in drie.

In maart slankte Belgacom zijn bestuursorganen al af en nu gaat de operator nog een stap verder. Doelstelling van deze reorganisatie is het groepsdenken te benadrukken en de besluitvormingsprocessen zo eenvoudig mogelijk te houden, liet de nieuwe CEO Didier Bellens weten in een interne mededeling aan het personeel. ,,Wij vormen één groep, waar consequent groepsdenken ervoor moet zorgen dat we de voorkeursleverancier van globale oplossingen worden voor nog meer klanten''.

Het Belgacom Management Committee zal uit negen leden bestaan, die de structuur van de telecomgroep weerspiegelen: de drie bestaande afdelingen Wireline, Mobile en Carrier plus vijf ondersteunende functies. De woordvoerder Piet Van Speybroeck wijst erop dat dit ook betekent dat het volledige personeel zal worden ondergebracht bij ofwel één van de business units, onder de shared services of een functie krijgt die behoort tot het hoofdkwartier. De volledige reorganisatie zal plaatsvinden tijdens de zomermaanden.

Naast Didier Bellens zal het comité bestaan uit Jean-Claude Vandenbosch van de Wireline Business Unit, Philippe Vander Putten van de Mobile Business Unit en Bridget Cosgrave van de Carrier and Wholesale Business Unit. Verder nemen plaats als vertegenwoordigers van de ondersteunende functies: Scott Alcott van Strategy and Business Development, Astrid De Lathauwer van Human Resources, William Mosseray van Corporate Programs, Ray Stewart van Finance and Risk Management, Michel Vermaerke van Corporate Affairs.

Wat de toekomst van Belgacom betreft, legde Didier Bellens de nadruk op de noodzaak ,,om Belgacom verder te laten evolueren van een technologiegericht naar een dienstengericht bedrijf.''