WASHINGTON (reuters) -- Het Amerikaanse autoconcern Ford gaat 3,8 miljoen dollar (ongeveer 150 miljoen frank) aan vrouwen en minderheden betalen, die zonder succes bij het bedrijf hadden gesolliciteerd.

De betrokkenen voelden zich gediscrimineerd door de rekruteringspolitiek van Ford en waren naar de rechter gestapt. Door het betalen van de geldsom is een einde gekomen aan de rechtszaak, maakte het ministerie van Arbeid in de VS bekend.

Het ministerie was na een klacht een onderzoek gestart in Fords assemblagefabriek voor vrachtwagens in Kentucky. De minnelijke schikking komt er zonder dat Ford toegeeft gediscrimineerd te hebben. De autobouwer aanvaardt de schikking om een kostelijke rechtszaak te kunnen vermijden.

Ford heeft zich in de overeenkomst tevens akkoord verklaard z'n rekruteringsbeleid aan te passen. Vrouwen en leden van minderheden zullen proportioneel met hun aantal sollicitaties, worden aangenomen, zo belooft de autofabrikant. De autofabrikant gaat meteen 100 vrouwen en leden van minderheden in dienst nemen.