FRANKFORT (bloomberg) -- Afgelopen weekend werd in de twaalf landen van de eurozone gestart met de verdeling van de eurominikits. De kits zijn zeer begeerd en waren dan ook in een mum van tijd uitverkocht.

Maar de eurohonger van de Europeanen is blijkbaar niet te stillen. De afgelopen dagen werd twee tot drie maal meer geboden voor zo'n kit dan de waarde van de muntstukken.

Michael Gouby verkocht in zijn Londense winkel voor muntverzamelaars 10 Franse eurominikits voor 30 pond (48 euro) per stuk, terwijl het zakje voor 15,25 euro aan euromuntstukken bevat.

In Duitsland heeft een gewiekste verkoper een standje geopend vlak tegenover de deur van de Europese Centrale Bank. Hij verkoopt de Nederlandse minikits met een waarde van 3,88 euro voor 22 Duitse mark (11,3 euro).

Ook op het Internet slaat de minikitmanie toe. Op de Duitse veilingsite van eBay liepen al bijna 1.200 vragen naar de minikits binnen. Voor een Duitse minikit met een waarde 10,25 euro werd 22,5 euro geboden. Een Luxemburgse kit met een waarde van 12,40 euro bracht op een Franse site 39,5 euro en op een Duitse site 35,5 euro op.