De curatoren van het failliete spraaktechnologiebedrijf L&H betwisten 311 schuldvorderingen die ingediend werden bij de rechtbank van koophandel in Ieper. Daarbij zijn onder meer de claims van voormalig CEO John Duerden en van Artesia Banking. Op 9 april buigt de rechtbank van koophandel zich over die betwiste vorderingen.

De 311 betwiste schuldvorderingen vertegenwoordigen een bedrag van ongeveer 50 miljard frank (1,25 miljard euro). De curatoren stelden vraagtekens bij de hoogte van de vordering van Duerden, die tussen augustus en december 2000 het bedrijf leidde. Hij eist ruim 6 miljoen euro achterstallig loon en andere gederfde inkomsten op. Andere voormalige toplui als Gaston Bastiaens en Nico Willaert staan volgens curator Seys ook op de lijst van personen met een betwiste schuldvordering. Van Bastiaens wordt betwist dat hij als werknemer een bevoorrechte positie zou hebben.

De vordering van Artesia Banking wordt ook betwist. Artesia zegt dat het een pand op de handelszaak heeft waardoor het als eerste in de rij zou staan om te innen als er uitbetaald wordt.

Verder zijn 406 schuldvorderingen wel aanvaard. Deze vertegenwoordigen een bedrag van 22 miljard frank (550 miljoen euro). Daarbij zitten o.m. de banken KBC en Fortis.