ABN AMRO: Koopt de Duitse bank Bankhaus Delbrueck - CREDIT SUISSE: Topman Lukas Muehlemann stapt op - DEUTSCHE TELEKOM: Schrapt 1.880 jobs in Hongarije - H&M: Doet beter dan verwacht - WORLDCOM: Moet boeken nog meer herzien


ABN AMRO: Koopt de Duitse bank Bankhaus Delbrueck
De Nederlandse bank ABN Amro heeft de Duitse vermogensbeheerder Bankhaus Delbrueck overgenomen. De Nederlanders maakten niet bekend hoeveel ze voor de overname betalen. De vastgoedactiviteiten van Bankhaus Delbrueck blijven, net zoals de risico's op de uitstaande kredieten, buiten de deal. ABN Amro wil met die overname net zoals de concurrenten UBS, Credit Suisse en Merrill Lynch zijn pijlen richten op het welstellende gedeelte van de Duitsers. Duitsland telt 365.000 euromiljonairs.


CREDIT SUISSE: Topman Lukas Muehlemann stapt op
Lukas Muehlemann, de topman van de Zwitserse bank Credit Suisse, stapt vroeger dan verwacht op. De bank heeft het moeilijk en de kritiek op de topman klonk alsmaar luider. Er was eerder afgesproken dat Muehlemann in april 2003 de voorzittershamer zou inleveren, maar dat hij wel gedelegeerd bestuurder zou blijven. Oswald Gruebel, hoofd van de financiële dienst, en John Mack, hoofd van de zakenbankactiviteiten, zullen hem vervangen voor wat het dagelijks beleid betreft. Walter Kilholz wordt de nieuwe voorzitter.


DEUTSCHE TELEKOM: Schrapt 1.880 jobs in Hongarije
De Duitse telefoonmaatschappij Deutsche Telekom schrapt 1.880 banen bij de Hongaarse dochter Matav Rt. De afslanking kost Matav 8 miljard forint (33 miljoen euro). De Hongaarse vakbonden gingen akkoord met het jobverlies in ruil voor een loonsverhoging van gemiddeld 6,4 procent volgend jaar.


H&M: Doet beter dan verwacht
De Zweedse kledingketen Hennis & Mauritz heeft in zijn derde kwartaal, dat loopt van juni tot augustus, een winst voor belastingen geboekt van 1,91 miljard kroon (212 miljoen euro). Tijdens dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst maar 1,25 miljard kroon (139 miljoen euro). De markt had een winst voor belastingen van 1,71 miljard kroon (190 miljoen euro) verwacht. H&M gaat in het vierde kwartaal 39 nieuwe winkels openen, vooral in Duitsland, de Verenigde Staten en Spanje.


WORLDCOM: Moet boeken nog meer herzien
Het Amerikaanse telecombedrijf WorldCom moet zijn boeken nog eens met 2 miljard dollar herzien nadat het eerder al voor 7 miljard dollar boekhoudkundige resultaten bekendmaakte. De Wall Street Journal maakte het nieuws bekend en baseerde zich daarvoor op bronnen dicht bij het dossier.