NEW YORK (dpa) -- Een advocatenkantoor heeft na de enorme stroompanne in de Verenigde Staten een gezamenlijke klacht ingediend tegen elektriciteitsmaatschappij FirstEnergy.

De klacht is ingediend bij een rechtbank in de staat Ohio. Het kantoor Cauley Geller Bowman & Rudman eist een schadevergoeding voor alle gedupeerden. Om welk bedrag het gaat, is niet bekendgemaakt.

Het advocatenkantoor diende de klacht in in naam van alle personen en bedrijven die zonder elektriciteit kwamen te zitten. De panne legde eind vorige week een deel van de Verenigde Staten en Canada lam.

FirstEnergy wordt verweten de panne op onverantwoorde wijze veroorzaakt te hebben. Zo zou de elektriciteitsmaatschappij geen alarmsysteem gehad hebben dat de controleurs op tijd had kunnen verwittigen van de problemen in de elektriciteitsleidingen.

Volgens de aanklacht heeft FirstEnergy ook geen feilloos systeem, dat het lokale net van de rest van het elektriciteitsnet had kunnen afkoppelen. Het bedrijf wil geen commentaar geven op de klacht.