BRUSSEL (belga) -- Virgin Express ontkent interesse te hebben in een participatie in chartermaatschappij Sobelair. De maatschappij spreekt daarmee een bericht tegen in La Libre .

Die Franstalige krant had dinsdag gemeld dat sommigen binnen Sobelair -- de voormalige charterafdeling van Sabena die nu in handen is van de Brusselse zakenman Aldo Vastapane -- aan een samenwerking met Virgin Express denken.

,,Er is vorige week een gesprek geweest met Sobelair'', zegt woordvoerder Yves Panneels van Virgin Express, ,,maar we beklemtonen geen interesse te hebben''.

De saga rond Sobelair sleept al maanden aan. De voormalige charterdochter van het failliete Sabena kwam begin dit jaar in nauwe financiële schoentjes en moest op zoek naar extra kapitaal. Hoofdaandeelhouder Aldo Vastapane wilde enkel met nieuw geld over de brug komen als er bespaard werd en een samenwerkingspartner werd gevonden.

Met het zomerseizoen kwamen er extra inkomsten binnen voor Sobelair, zodat het gevaar van een faillissement is afgewend. Maar de zoektocht naar een partner gaat onverminderd voort.

Vandaag is er een vergadering van de raad van bestuur bij Sobelair, waar een businessplan over de toekomst van de maatschappij zal worden besproken. Dat bevestigde gedelegeerd bestuurder Luc Mellaerts.

Bij Sobelair werken ongeveer 400 mensen.