Wolkenvelden maar minder fris

Het wordt vandaag een rustige, maar nog steeds eerder frisse dag. Aan de basis van dit weertype ligt een kleine uitloper van hogedruk boven Frankrijk, zelf verbonden aan het Azorenhoog. Langs de noordelijke flank van de hogedruk-uitloper wordt vandaag iets drogere maar frisse lucht aangevoerd, waarin wolkenvelden voorkomen.

Vandaag begint meestal met opklaringen in het westen van het land. In het oosten is het bewolkter en in de Ardennen meestal grijs met lokaal mist of wat gemiezer. Het is ook fris met ochtendminima tussen 5 en 9 °C. In de loop van de ochtend trekt het Ardense grijs wat op. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar dan af, en vooral na de middag is er geregeld ruimte voor de zon. Er is nog kans op een bui, maar het blijft overwegend droog.

Het wordt een ietsje zachter dan de afgelopen dagen met maxima tussen 10 °C in de Ardennen tot rond 16 °C in de Kempen.

De wind heeft tegenover gisteren wat gas teruggenomen en waait zwak aan zee, meestal nog matig uit richtingen tussen west en noordwest.

Vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en het blijft overwegend droog. Na middernacht neemt de bewolking in de westelijke landshelft stilaan toe en tegen de ochtend kan er wat regen ...

Niet te missen