BRUSSEL (reuters) -- Op de pan-Europese beurs Easdaq staan sinds gisteren 10 grote Amerikaanse aandelen genoteerd. Maar beleggers kijken voorlopig de kat uit de boom. Ze wachten op meer liquiditeit. ,De volumes zijn er gewoon niet. Iedereen wacht op de pre-opening in de VS om te zien welke richting de aandelen uitgaan'', zei Hans Timmerman van De Maertelaere gisteren.

Omstreeks drie uur waren slechts van de helft van de Amerikaanse waarden meer dan 1.000 aandelen verhandeld. Van internetbedrijf Yahoo veranderden slechts 217 aandelen van eigenaar.

Microsoft werd het meest verhandeld, met een volume van 12.972 aandelen. Het aandeel zakte 2,4 procent, volgend op de bekendmaking dinsdagnacht van de resultaten over het tweede kwartaal.

De handel in aandelen die op Nasdaq genoteerd staan, past in de poging van Easdaq om meer te zijn dan een platform voor beursintroducties en secondaire noteringen. Easdaq telt nu 56 aandelen, een flink stuk onder de 200 die vooropgesteld waren toen de beurs in 1997 van start ging. De kans om in Brussel te handelen in Amerikaanse aandelen voor de opening van Wall Street moet een van de attracties worden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig