BRUSSEL -- De enige Europese chipverpakker, CS2 uit Zaventem, gaat in februari naar de beurs Easdaq. CS2 is een succesvolle starter die nog maar twee jaar bestaat en in volle expansie is. Het bedrijf kon van bij de start rekenen op belangrijke steun van het Leuvense onderzoekscentrum Imec.

CS2 is een initiatief van de Amerikaan Steve Lerner, vroegere topman van de grootste Amerikaanse chipverpakker die voor eigen rekening wou beginnen. Hij kwam in Europa in contact met het Leuvense interuniversitaire onderzoekscentrum Imec dat internationale faam heeft op het vlak van chipkennis en micro-elektronica.

Imec bracht zowel chipkennis als geld in. Ook de Gimv en de VIV (de durfkapitaalverschaffer van de Fortis Bank) stapten in het project.

De ambitie van CS2 was groot want Lerner en Imec brachten daarmee een technologie naar Europa die tot dan toe uitsluitend in Zuid-Oost-Azië en de VS aanwezig was. CS2 koos zijn markt zorgvuldig uit en mikte onder meer op chips voor gsm-producenten, een markt waar Europa wel sterk staat.

CS2 gaat volgende maand naar de beurs, de eerste notering is voor maart. Het bedrijf heeft middelen nodig voor de uitbreiding van de productiecapaciteit.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig