BRANTANO: Omzet eerste semester stijgt met 10,3 procent - ELECTRABEL: Bouwt eerste windenergiepark in Wallonië - TRACTEBEL: Neemt bevrachtingscontract gastanker van Enron over


BRANTANO: Omzet eerste semester stijgt met 10,3 procent
De Groep Brantano realiseerde in de eerste helft van 2002 een omzet van 145,4 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 10,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2001. Deze stijging is voornamelijk te danken aan de sterke omzetstijging in België, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. De gerealiseerde omzet van de Groep ligt volledig in lijn met de omzet die Brantano had vooropgesteld. Eind juni telde de Groep Brantano 280 winkels verspreid over 8 landen.


ELECTRABEL: Bouwt eerste windenergiepark in Wallonië
Electrabel heeft groen licht gekregen voor de bouw van het eerste Waalse windturbinepark. De windmolens zullen verrijzen in Bütgenbach. Het dossier heeft een lijdensweg achter de rug. In november 1998 kondigde Electrabel al aan dat het concrete plannen had voor een windenergieproject in Bütgenbach in het gebied van de Hoge Venen. Electrabel heeft nu de toelating gekregen om vier windturbines met elk een vermogen van 2 megawatt te bouwen. De vier turbines zouden jaarlijks een 16 miljoen kilowatturen (kWh) moeten produceren wat overeenstemt met het jaarverbruik van 5.000 gezinnen. De Belgische stroomproducent hoopt in de lente van 2003 de eerste kilowatturen te produceren. Deze investering bedraagt 9,6 miljoen euro.


TRACTEBEL: Neemt bevrachtingscontract gastanker van Enron over
Het leveringsbedrijf voor vloeibaar aardgas (LNG) van Tractebel heeft het langlopende bevrachting van de LNG-tanker Hoegh Galleon van Enron overgenomen. Dankzij deze deal kan Tractebel nu vier LNG-schepen bevrachten. De Hoegh Galleon is met een inhoud van 87.600 kubieke meter de kleinste van de vier. De drie andere tankers hebben een inhoud van 125.000 tot 138.000 kubieke meter. De lange termijnovereenkomst loopt tot 2018, met een optie van nog eens 10 jaar.