Netwerkbeveiliger Ubizen heeft in het tweede kwartaal eindigend op 31 maart, de omzet verhoogd met 65 procent tot 28,098 miljoen euro. De bruto-exploitatiecashflow (ebitda) kwam uit op een verlies van 0,427 miljoen euro.

De opdracht voor Ubizen is om in de komende kwartalen een positieve operationele cash flow (ebitda) te boeken. Daarom stoot Ubizen enkele software-activiteiten af voor klanten die niet echt tot de courante klantenbasis behoren. Toen de markt nog dragend was, kon Ubizen, dat erg snel is gegroeid, verschillende activiteiten aanboren. Maar de groep brengt nu meer stroomlijning in het huishouden. Dat resulteert in uitzonderlijke kosten van 4,1 miljoen euro. Het nettoverlies kwam uit op 4,5 miljoen euro.

Ubizen verwacht voor dit jaar een interne groei van 50 procent. De groei in de tweede helft van het boekjaar zal wat lager uitvallen doordat de softwaremarkt moeilijker ligt. Klanten stellen bestellingen uit, maar gaan niet elders shoppen, merkt Ubizen op. Het bedrijf heeft nog een stevige cashpositie, wat niet het geval is voor sommige klanten. Waardoor het in staat zou moeten zijn in een neergaande markt zijn relatieve positie te verbeteren.

Bank Degroof schroeft het advies voor Ubizen terug naar ,,reduce'' maar KBC Securities, dat opmerkt sowieso al een conservatieve benadering te hanteren, houdt het advies op opbouwen. Fortis Bank reageerde in een eerste fase licht teleurgesteld op de resultaten.

  • Deze rubriek belicht dagelijks een bedrijf dat in het nieuws staat.