BRUSSEL -- De omzet en winst van de beursgenoteerde informaticagroep Econocom zijn vorig boekjaar fors hoger gegaan. Voor 2000 waarschuwt de computergroep voor een uiteenlopende ontwikkeling: goede vooruitzichten voor de dienstverlening, minder goede voor de distributie.

Volgens voorlopige cijfers zag Econocom Group zijn nettowinst in 1999 met 60 procent stijgen tot 9,4 miljoen euro (379 miljoen frank), terwijl de omzet toenam met 53 procent tot 628 miljoen euro (25,3 miljard frank).

Bij een vergelijkbare consolidatiekring steeg de omzet met 34 procent. Het verschil zit hem in de overnames die Econocom vorig jaar deed in Frankrijk (Keydata), Zwitserland (ECS DBSI) en België (divisies van EDS en CSI). De overnames leverden vooral een sterke omzetstijging op in de distributie van computers (+ 65 procent). De verhuuractiviteiten tekenden 47 procent groei op, de implementatiediensten 56 procent. De courante winst steeg met 60 procent tot 12,7 miljoen euro (512 miljoen frank).

Econocom verwacht voor 2000 een jaar met ,,twee snelheden''. De vooruitzichten zijn gunstig voor de dienstenactiviteiten, maar voor de distributie van computers zijn de verwachtingen minder duidelijk. Econocom zegt wel van plan te zijn het aandeel van de implementatiediensten in het resultaat verder te willen opvoeren. Die diensten leveren veel hogere marges op dan de distributie-activiteiten en waren in 1999 al goed voor 52 procent van de toegevoegde waarde. Econocom ziet vooral groei in de installatie van internetplatformen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig