BRUSSEL -- De BBL springt op de internettrein en biedt de beleggers de mogelijkheid om via het net rechtstreeks aandelentransacties te verrichten op verschillende beurzen via het systeem One Two Trade .

One Two Trade biedt de beleggers rechtstreekse -- ,,real time'' -- toegang tot de beurs van Brussel, Wall Street en Nasdaq, de Amerikaanse beurs voor groeibedrijven. Binnenkort komen daar Parijs, Amsterdam en Easdaq bij. De bezoekers van de webstek kunnen rechtstreeks de koersbewegingen volgen en aandelenorders plaatsen die onmiddellijk worden uitgevoerd.

One Two Trade wil zich van de concurrenten onderscheiden door de beleggers ook interessante informatie te verschaffen, zoals macro-economische gegevens en de onderzoeksrapporten van ING (de financiële groep waarvan de BBL deel uitmaakt) over aandelenmarkten, sectoren en individuele aandelen.

De webstek mikt op actieve beleggers die geen internetfobie hebben. Het makelaarsloon dat BBL aanrekent, is vast en dus geen percentage van de transactie. De tarieven zijn niet echt goedkoop, maar de BBL beklemtoont geen discount broker , geen prijzenbreker te zijn. Wie een abonnement wil op de rechtstreeks nieuwsberichten betaalt daarvoor 24,95 euro (1.006,5 frank) per maand. De bank eist ook dat de beleggers een startkapitaal storten van 2.500 euro, zo'n 100.000 frank.

Met het initiatief mikt de bank vooral op nieuwe klanten. Het eerste jaar hoopt de BBL zo'n 3.000 tot 4.000 gebruikers te kunnen aantrekken. www.12trade.be

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig