ANTWERPEN -- Het afspringen van de fusie tussen de Gimv en Alpinvest is mogelijk een meevaller voor de Vlaamse investeerdersclub Lessius. De Gimv was van plan om de deelneming van Alpinvest in Lessius te verkopen maar de nieuwe partner van Alpinvest ziet wel wat in de deelneming.

,,Lessius vindt het uiteraard veel leuker dat wij met Alpinvest in zee gaan'', zei Marc Gedopt, voorzitter van NIB Capital gisteren. Gedopt zei dat er een werkvergadering met de top van Lessius gepland is om na te gaan welke vormen van samenwerking mogelijk zijn. Gedopt gaf wel aan dat een minderheidsbelang niet echt past in de strategie van NIB Capital. ,,Ik ben nogal kapitalistisch ingesteld'', zei hij.

Stan Vermeulen, voorzitter van Alpinvest, zei dat het nu zaak was om te zorgen dat Lessius opnieuw helemaal achter Alpinvest zou staan. Toen het bod van de Gimv op Lessius bekend raakte en Alpinvest aangaf dat de relatie beëindigd zou worden, voelde Lessius zich wat in de steek gelaten.

Voorzitter van Lessius Jean Van Marcke kondigde in november verrassend een ,,monsterreactie'' aan. Lessius zou de grootste kapitaalverhoging uit zijn geschiedenis doorvoeren en 10 miljard frank ophalen, zeg maar een vervijfvoudiging van de omvang. Een reeks buitenlandse investeerders zou toetreden. De operatie zou in februari 2000 afgerond worden. Navraag leert dat de zoektocht naar die miljarden nooit startte, er werd ook geen investeringsdocument opgesteld. ,,We wisten dat de zaak tussen Gimv en Alpinvest niet zou doorgaan'', legde een topman van Lessius gisteren het gebrek aan actie uit. ,,Het woord is nu aan onze raad van bestuur om onze relatie met NIB Capital te definiëren.''

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig