Metro
©blg
BRUSSEL -- De Limburgse mediagroep Concentra heeft niets betaald voor het aandelenpakket van zowel Roularta (33,3 procent) als de Nationale Portefeuille Maatschappij (33,3 procent) in de gratis treinkrant Metro . Als Metro blijft voortbestaan, kunnen de twee oorspronkelijke aandeelhouders over de komende tien jaar nog maximum 1,3 miljoen euro recupereren. Roularta en NPM slikken elk de 2 miljoen euro verliezen in een keer door.

Volgens Roularta-topman Rik De Nolf was er zowel van de Noorse uitgeversgroep Schibsted als van het Zweedse Metro International oorspronkelijk interesse voor een overname van een aandeel in MTM, de vennootschap die de gratis treinkrant in België uitgeeft. Maar een akkoord kwam er uiteindelijk niet, zodat Concentra 100 procent van de aandelen overnam.

Concentra wou de prijs van de transactie niet bekendmaken. Maar Marc Vangeel, gedelegeerd bestuurder van RUG (de dochter van Concentra waaronder Metro ressorteert), stelde toen dat Concentra Metro beschouwde als ,,een kroonjuweel, dat niet zomaar gratis weggegeven wordt''.

Blijkbaar hadden de twee andere aandeelhouders daar een andere opinie over. De Nolf stelde gisteren dat de twee verkopers niets krijgen voor de aandelen en liet zijn scepsis blijken over het initiatief. ,,Alleen als blijkt dat Metro blijft voortbestaan, kunnen we de komende tien jaar nog iets recupereren. Maar we houden er geen rekening mee.''