BRUSSEL -- In het verlengde paasweekeinde krijgen alle bankkantoren van de BBL een nieuw kleedje aangepast. De naam BBL verdwijnt en wordt vervangen door ING, met het bijhorende leeuwenlogo.

Ruim vijf jaar na de overname van de Bank Brussel Lambert (BBL) door de Nederlandse groep ING, sneuvelt de merknaam BBL. Een buitengewone aandeelhoudersvergadering van de bank keurde gisteren de wijziging goed van de maatschappelijke benaming in ING België. Daarmee is de BBL voorgoed geschiedenis geworden.

De bijna 850 kantoren van de BBL in België worden dit verlengde weekeinde onder handen genomen zodat dinsdag overal het ING-logo prijkt. Om de schok voor de klanten niet te groot te maken, wordt in de kantoren nog een tijdje een streepje van het BBL-groen behouden.

Ook op alle bankkaarten, brochures, rekeninguittreksels en dergelijke moet het BBL-embleem tegen het einde van het jaar plaats ruimen voor ING met de leeuw. Eén een ander gaat gepaard met een grote publiciteitscampagne.

De 1,8 miljoen klanten van de bank hebben een brief ontvangen waarin de naamsverandering wordt aangekondigd en toegelicht. Ze zijn uitgenodigd om vanaf 22 april persoonlijk een kijkje te komen nemen in het ING-kantoor.

In de nieuwe naam van de vierde bank van het land is de verwijzing naar ,,bank'' bewust weggelaten. ,,ING wil zich in België positioneren als een geïntegreerde financiële dienstverlener'', zegt Luc Vandewalle, voorzitter van het directiecomité. ,,ING is niet alleen een bank, het is ook een verzekeraar, een vermogensbeheerder en een leasing-specialist''.

Door de naam van ING aan te nemen wil de vroegere BBL duidelijk maken dat ze voortaan integraal deel uitmaakt van een sterke internationale financiële groep.

,,ING behoort in de financiële sector tot de internationale top-25'', aldus Vandewalle. ,,De groep heeft een beurskapitalisatie die de helft groter is dan die van Fortis en drieënhalve keer die van KBC''. ING heeft overigens de ambitie om een sterk wereldmerk te worden.

Voor de naamsverandering heeft de bank een bedrag van 23 miljoen euro uitgetrokken. Daarvan is 6 miljoen euro al ten laste genomen van de resultaten over 2002.

De BBL is een van de laatste grote financiële instellingen van het land die haar naam verandert. De voorbije jaren zijn KB en Cera (KBC), Generale Bank en ASLK (Fortis Bank), Anhyp en Ippa (Axa Bank), Gemeentekrediet en Bacob (Dexia Bank), HSA en Spaarkrediet (Centea) en HBK Spaarbank (Mercator Bank) haar daarin voorgegaan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig