Letsbuyit.com, het internetbedrijf dat groot wilde worden door op allerlei producten prijskortingen te bedingen voor zijn leden, gaat op de fles. Gisteren werd beslist om aan de rechtbank in Amsterdam het faillissement aan te vragen. Een eerste hoorzitting is voorzien voor 19 januari, aldus een korte verklaring.

Begin deze maand kreeg Letsbuyit al een gerechtelijk akkoord met uitstel van betaling. Het bedrijf was er niet in geslaagd om aanvullende financiering te krijgen. Die was noodzakelijk om de verlieslatende periode -- nog zeker tot eind volgend jaar -- te overbruggen. De opbrengst uit een beursgang in juli is nagenoeg opgesoupeerd.

Letsbuyit.com werd begin 1999 opgericht door een groep Zweden en Britten. Het bedrijf werd om fiscale redenen in Nederland gevestigd, maar had zijn hoofdkwartier in Londen en zijn beursnotering in Frankfort.

Zowel in Londen als in Amsterdam was gisteren niemand voor commentaar bereikbaar. Toch verklaarde een bron bij het bedrijf gisterenmiddag dat er ter elfder ure nog onderhandeld wordt met mogelijke partners. Tegen het einde van de week moet het lot van de onderneming in elk geval duidelijk zijn.

Afgelopen juli haalde Letsbuyit.com nog een beurswaarde van 580 miljoen euro (23 miljard frank). De aandelen werden gisteren geschorst op een koers van 47 eurocent. De intekenprijs bedroeg in juli 3,5 euro. reuters)

  • Deze dagelijkse rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.