ANTWERPEN -- Zo'n 90.000 Antwerpse senioren krijgen half februari een gratis bus- en tramabonnement thuisbezorgd. Later dit jaar volgen nog eens 70.000 65-plussers uit de Antwerpse rand.

De Lijn is volop bezig met de voorbereiding van deze grote logistieke operatie. Afgaand op de eerste ervaringen in Mechelen en Boom, waar de gratis vervoerbewijzen al uitgedeeld zijn, zal het vanaf maart dringen zijn op de Antwerpse bus en tram.

De Lijn maakt het de senioren gemakkelijk. Ze hoeven zelf helemaal niets te doen om het gratis abonnement te krijgen. ,,In de maand voor de startdatum, sturen we iedere 65-plusser een magneetkaart en een begeleidende brief met alle uitleg'', zegt Fons Loos van de Lijn.

De Antwerpse senioren krijgen hun pas half februari en mogen hem vanaf 1 maart gebruiken op alle voertuigen van De Lijn, in heel Vlaanderen. Later volgen de andere Antwerpse gemeenten.

De 65+kaart geldt tot en met 31 december 2002. Maandelijks zal De Lijn het nieuwe contingent 65-plussers bevoorraden. De kaart is persoonlijk en je moet ze kunnen tonen aan de controleur.

In Mechelen en Boom zijn de 65+kaarten al in omloop en volgens Loos worden ze druk gebruikt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig