ANTWERPEN (belga) -- Achtennegentig bedrijven en twaalf peter-bedrijven sluiten zich aan bij het Plato-initiatief van de Antwerpse Kamer van Koophandel en Nijverheid. Plato is een peterschapproject waarbij kaderleden van grote ondernemingen peter worden van groei-kmo's uit de regio Antwerpen.

Twee jaar lang komen de groepjes van 15 kmo's maandelijks samen bij de peterbedrijven. Telkens staat een door de kmo-zaakvoerder gekozen managementthema centraal. Bedrijfsleiders die vragen of problemen hebben, kunnen ook individueel te rade gaan bij hun peters.

Tweemaal per jaar wordt er een algemene samenkomst georganiseerd voor alle Plato-groepen om contacten tussen zaakvoerders van de verschillende groepen te stimuleren. Een Plato-bedrijvengids houdt het netwerk van alle Plato-deelnemers levend.


Impact
,,Het succes van de Plato-formule is vrij uitzonderlijk te noemen,'' zegt Dirk Hye van de Antwerpse Kamer. ,,Plato ging in 1995 in de Antwerpse regio van start en vond onmiddellijk grote weerklank bij het bedrijfsleven. In vijf jaar traden ruim 500 kmo's en 60 kaderleden uit 32 grote ondernemingen uit het arrondissement Antwerpen tot het Plato-netwerk toe. Evaluaties van voorgaande groepen tonen aan dat het concept een onmiskenbaar positieve impact heeft op de werkgelegenheid in Antwerpen.''

  • De zesde Platosessie gaat vanavond om 19 uur van start in De Jachthoorn, Doornstraat 11, Kontich.