BRUSSEL -- Door de driedaagse treinstaking dreigt een aantal arme mensen woensdag niet in Brussel te geraken voor een ontmoeting met parlementsleden. Die ontmoeting vindt plaats in de Senaat naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede.

Jacinta De Roeck, Agalev-senatrice en voorzitster van de organiserende werkgroep, wijst erop dat de armen de bevolkingsgroep zijn die het ergst getroffen wordt door de staking, aangezien zij meestal geen auto hebben.

Ze kunnen zich die dag niet verplaatsen, niet naar Brussel, maar ook niet naar activiteiten waar ze normaal aan deelnemen. De Roeck gaf wel toe dat er tot op vandaag nog geen afzeggingen binnengekomen zijn. Regionaal is men zich aan het organiseren om per bus naar de hoofdstad te komen.

Bij de voorstelling van de ontmoetingsdag tussen de armenorganisaties en de Belgische parlementsleden hekelde Jacinta De Roeck dat de vakbonden niet gecontroleerd hadden of één van hun stakingsdagen een speciale betekenis had. ,,17 oktober zou in ieders geheugen gegrift moeten staan als Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede.'' (belga/vbr)