DE POST: De Post stelt toepassing Georoute in grote steden uit - INSTANT A: Al goed voor 2.071 jobs


DE POST: De Post stelt toepassing Georoute in grote steden uit
De vakbonden en de directie van De Post hebben gisteren de problemen die de invoering van Georoute -- het informaticaplatform dat de postrondes uittekent -- in de grote steden oplevert, besproken. Afgelopen week waren er nog stakingen in Luik, Hasselt, Antwerpen en Brussel. Gisteren werd nog gestaakt in Luik. ,,De Post erkent dat er problemen zijn in de grote steden'', aldus Jef De Doncker, ACOD-vakbondsman. ,,Vanaf morgen komen we in werkgroepen bij elkaar om de problemen te bespreken en eventueel veranderingen aan de postrondes aan te brengen''.

Intussen stelt De Post de invoering van de nieuwe postrondes in de grote steden uit tot 15 september. De oorspronkelijke bedoeling was om al begin september van start te gaan.

Maar De Doncker is maar ,,gematigd optimistisch''. ,,De vorige keren werden de aanpassingen, die overeengekomen werden, niet altijd even correct op het terrein uitgevoerd.''


INSTANT A: Al goed voor 2.071 jobs
De vijf Instant A-uitzendkantoren in Vlaanderen hielpen tussen april 2002 en maart 2003 2.071 personen aan een job. Daarvan kregen er 162 (7,8 %) een contract van onbepaalde duur. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Werkgelegenheid, Renaat Landuyt.

Instant A is een sociaal uitzendkantoor dat zich vooral richt op kansarme en laaggeschoolde jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar en waaraan LaborX, T-interim en Vedior meewerken. Er zijn kantoren in Antwerpen, Gent, Mechelen, Oostende en Vilvoorde. Van de 2.071 uitzendkrachten is 59,8 % Belg, 28,5 % niet-Belg en 11,7 % zijn nieuwe Belgen.