ACCENTURE: Vijftien procent meer winst - BBC: Zakt dieper in het rood - JOHNSON&JOHNSON: Winst duikt omlaag - MERRILL LYNCH: Winst stijgt met meer dan 60 procent - MIRANT: Vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers - NEW YORK TIMES: Winst daalt - ROMTELECOM: Schrapt 6.000 banen - SONY ERICSSON: Rekent op winst in derde kwartaal - SÜDZUCKER: Zeventien procent minder winst - VOLKSWAGEN: Investeert 6 miljard in China


ACCENTURE: Vijftien procent meer winst
Consultant Accenture heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar een nettowinst geboekt van 132,1 miljoen dollar. Tijdens dezelfde periode een jaar eerder bleef de winst nog steken op 114,5 miljoen dollar.


BBC: Zakt dieper in het rood
De Britse televisiezender BBC heeft het afgelopen boekjaar, dat liep tot maart, een verlies geleden van 315 miljoen pond. Het vorige boekjaar kon de televisiezender het verlies nog beperken tot 16 miljoen pond.


JOHNSON&JOHNSON: Winst duikt omlaag
Het Amerikaanse Johnson&Johnson, producent van verzorgingsproducten, heeft in het tweede kwartaal 1,2 miljard dollar winst geboekt. Tijdens dezelfde periode een jaar eerder liep de winst nog op tot 1,65 miljard dollar.


MERRILL LYNCH: Winst stijgt met meer dan 60 procent
De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch was in het tweede kwartaal goed voor een winst van 1,02 miljard dollar. Tijdens dezelfde periode een jaar eerder bleef de winst nog steken op 634 miljard dollar.


MIRANT: Vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers
De Amerikaanse elektriciteitsproducent Mirant heeft bescherming tegen zijn schuldeisers (chapter 11) gevraagd. Mirant boekte het afgelopen boekjaar een verlies van 2,4 miljard dollar. Door de stap die Mirant nu gezet heeft, wordt de terugvordering van een lening van 1,13 miljard euro voorlopig afgeblokt.


NEW YORK TIMES: Winst daalt
De Amerikaanse krant New York Times heeft in het tweede kwartaal van het boekjaar 72,8 miljoen dollar winst gemaakt. Vorig jaar bedroeg de winst in het tweede kwartaal nog 78,8 miljoen dollar. De omzet steeg met 3,8 procent tot 801,9 miljoen dollar.


ROMTELECOM: Schrapt 6.000 banen
De Roemeense telecommaatschappij Romtelecom wil dit jaar zesduizend banen schrappen. Totnogtoe verdwenen er dit jaar al 3.500 banen.


SONY ERICSSON: Rekent op winst in derde kwartaal
De joint venture Sony Ericsson, de weeds-Japanse producent van mobiele telefoontoestellen, heeft in het tweede kwartaal een verlies voor belastingen -- herstructureringskosten niet meegerekend -- geboekt van 45 miljoen euro. De joint venture verwacht vanaf het derde kwartaal opnieuw winst te maken.


SÜDZUCKER: Zeventien procent minder winst
Het Duitse Südzucker, 's werelds grootste suikerproducent en de moedermaatschappij van Tiense suiker, heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een nettowinst geboekt van 43,7 miljoen euro. Tijdens dezelfde periode een jaar eerder boekte de groep nog een winst van 52,9 miljoen euro.


VOLKSWAGEN: Investeert 6 miljard in China
De Duitse autobouwer Volkswagen gaat de komende vijf jaar 6 miljard euro investeren in China. De bedoeling is om de productiecapaciteit in het land te verdubbelen.