Ubizen heeft een contract van 1 miljoen euro binnengehaald voor de beveiliging van het netwerk van het Amerikaanse chemiebedrijf Huntsman. Dat maakte het Leuvense bedrijf maandag bekend. Het contract loopt over drie jaar.

Klik op het beeld voor een grotere versie.
Huntsman heeft vestigingen in 40 landen en boekte in 2002 een omzet van meer dan 7 miljard dollar (ruim 6 miljard euro). ,,We hadden een Managed Security Services Provider nodig die niet alleen over toonaangevende technologie beschikt, maar bovendien ook de ervaring en schaalbaarheid in huis heeft om beveiligingsoplossingen te leveren voor onze wereldwijde operaties'', aldus IT-directeur Kurt De Ruwe van Huntsman Polyurethanes in een mededeling.

Ubizen maakte vorige week bekend dat de omzet in het derde kwartaal lager zal uitkomen dan aanvankelijk verwacht. Het bedrijf zal de kosten voort afromen en daarbij worden ontslagen niet uitgesloten.

Het aandeel van Ubizen reageerde gisteren met een stijging van meer dan 8 procent, tot 1,59 euro. Dat blijft wel nog ver verwijderd van de 2,6 euro die in juni gehaald werd, toen uitlekte dat Ubizen gesprekken voerde met het oog op een overname door een financiële investeerder. Toen die investeerder zich kort daarna terugtrok, zakte de koers weer in.

  • Deze dagelijkse rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.