Voorstelling Interbrew jaarresultaten door Paul De Keersmaker en Hugo Powell
©ep

BRUSSEL -- De Belgische brouwer Interbrew staat op het punt zijn kleinere sectorgenoot Whitbread over te nemen. Dat schrijft de Britse zondagskant Sunday Business . Een ,,bron die dicht bij de gesprekken staat'' spreekt van een overnamebedrag van 450 miljoen pond, ongeveer 25 miljard frank. Interbrew reageerde gisteren met een resoluut ,,geen commentaar''.

De geruchten rond een overname van de Britse brouwer Whitbread door de Belgische biergigant Interbrew worden hardnekkiger. Vorige week nog meldde het financiële persagentschap Bloomberg dat beide partijen zakenbanken onder de arm hadden genomen om de gesprekken te begeleiden.

Whitbread liet al enkele maanden geleden weten dat het zich uit de biermarkt terugtrekt. De groep wil zich beperken tot het beheren van hotels, pubs en fitnessclubs. In maart nam Whitbread nog de Britse hotelketen Swallow over, nadat het eerder uit de boot was gevallen voor een veel grotere Britse keten van pubs.

Interbrew wordt steeds vaker genoemd als de meest logische partner voor de bierafdeling van de Engelse groep. Whitbread heeft al lang een goede relatie met de Leuvense multinational. Zo brouwt en verdeelt het al sinds 1976 Stella Artois, het vlaggenschip van Interbrew, voor de Engelse markt. Dat doet het ook voor Heineken, maar Stella is sinds enkele jaren met stip het meest populaire lager -bier over het Kanaal. Vandaag wordt er in Groot-Brittannië ongeveer evenveel Stella gedronken als in België.

,,Je kan nooit iets als definitief bestempelen voordat de inkt op het contract droog is. Maar in dit geval denk ik dat we er ongeveer zijn'', zei de bron aan de Britse zondagskrant. Sunday Business meende ook te weten dat directie van Bass, een andere Britse brouwer die onlangs besloot uit de bier-business te stappen, dinsdag bij elkaar komt om zich over mogelijke kandidaat-kopers te buigen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig