BRUSSEL -- De dertien vakantieparken van Center Parcs zullen binnen twee weken weten wie hun nieuwe eigenaar wordt. De Britse biergigant Scottish & Newcastle, de huidige moedermaatschappij, heeft een lijstje opgemaakt van de geïnteresseerde kopers. Dat vernam de Britse zakenkrant The Financial Times.

Het lijstje, dat door een niet nader genoemde bron aan de krant overgemaakt werd, bevat opvallend veel investeringsmaatschappijen en zogeheten venture capitalists. De geïnteresseerden luisteren naar namen als CVC Capital Partners, West Private Equity en Compass Partners. Pierre et Vacances, een Frans bedrijf dat vakantieappartementen verhuurt en verkoopt, is als enige van de bieders in Center Parcs' branche actief, meldt de Britse zakenkrant.

Begin maart bevestigde Scottisch & Newcastle de geruchten die al langer in financiële kringen circuleerden. De Britse brouwer zei zich te zullen beperken tot zijn kernactiviteit -- bier brouwen en pubs uitbaten -- en zette zijn vrijetijdsafdeling in de etalage.

Naast de 13 vakantiedorpen van Center Parcs staan ook 14 Pontis-vakantiekampen te koop. Enkele weken na de bekendmaking van de beslissing deed Scottisch & Newcastle een geslaagd bod op het Franse biermerk Kronenbourg. Daardoor werd de Schotse groep in een klap de tweede grootste brouwer in West-Europa.

Scottisch & Newcastle hoopt op een overnameprijs van meer dan 800 miljoen pond, ongeveer 45 miljard frank. Omdat de vakantieparken bijzonder winstgevend zijn, wordt die schatting door analisten als realistisch omschreven.

De hele operatie zou in zes weken afgerond moeten zijn. Dat betekent volgens de zakenkrant dat het winnende bod al binnen twee weken geselecteerd zou worden.

Center Parcs heeft twee vakantiedorpen in België: Erperheide in Peer en Vossemeren in Lommel. Er werken ongeveer 2.000 mensen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig