BRUSSEL -- Bierbrouwer Interbrew, één van de vijf grootste brouwers in de wereld, ontkende gisteren voor de zoveelste keer de berichten dat het plannen heeft om naar de beurs te trekken. En net zoals bij de vorige ontkenning is het duidelijk dat de pers ooit gelijk zal krijgen.

Het lijkt stilaan op een spelletje: een krant vangt iets op of heeft een aanwijzing dat bierbrouwer Interbrew aan een beursgang werkt en lanceert het bericht. Interbrew is er vervolgens als de kippen bij om het te ontkennen. Nochtans is er telkens wel degelijk vuur waar er rook is.

Het probleem is dat Interbrew als grote speler het proces zorgvuldig en stapsgewijs voorbereidt. De brouwer neemt al vijf jaar kleine stapjes richting beurs. Zo heeft het al een eigen doorlichting van de filialen gedaan.

Deze krant meldde eind vorig jaar nog dat de beursgang in de eerste jaarhelft zou kunnen plaatsvinden. Gisteren meldde de ,,Financieel Ekonomische Tijd'' dat het waarschijnlijk niet meer lukt in de eerste jaarhelft, maar dat het de tweede jaarhelft wordt. Het mandaat om de beursgang uit te werken zou eerstdaags aan een Angelsaksisch huis gegund worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig