BRUSSEL -- De Antwerpse beursvennootschap Smeets Securities wordt als broker en marktmaker lid van Easdaq, de pan-Europese beurs voor groeiaandelen. Smeets zet voortaan ook sommige beursadviezen gratis op het Internet.

De Antwerpse broker wordt actief op Easdaq om ,,te voldoen aan de groeiende vraag naar technologieaandelen'', aldus een persbericht. Smeets was totnogtoe vooral bekend als specialist in aandelen op de Euro.NM, het segment voor groeibedrijven van de Brusselse beurs. De meeste aandelen op Euro.NM werden door Smeets naar de beurs gebracht en verder opgevolgd.

In zekere zin ,,volgt'' de beursvennootschap een van die aandelen, de Israëlische lenzenspecialist Pro-Laser, naar Easdaq. Dat bedrijf verhoogde zijn kapitaal en vroeg meteen een bijkomende notering aan op Easdaq.

Smeets wordt in een eerste fase marktmaker in Pro-Laser en in het Franse softwarebedrijf Swan, maar gaat het aantal aandelen uitbreiden wanneer Easdaq over enkele weken zijn nieuw trading-systeem in gebruik neemt.

De broker kondigt ook de lancering aan van een nieuwe website.

www.smeets-securities.com

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig