BRUSSEL -- De textielgroep Sioen neemt een bestaand Portugees coatingbedrijf over gespecialiseerd in hoogwaardige coatingtoepassingen. Het gaat om een aankoop van activa waarin de Portugese groep Modacasa voor 20 procent gaat participeren.

De activiteiten worden ondergebracht in een nieuw op te richten maatschappij die voor 80 procent in handen is van Sioen. De nieuwe dochter is gelijkaardig aan Sioen Fabrics dat in Moeskroen actief is op vlak van tranfert coating en bijvoorbeeld al weefsels maakt voor airbags.

Bij transfert coating wordt een coating pasta eerst op een papieren drager aangebracht alvorens de pasta op een weefsel wordt getransfereerd. Daardoor krijgen de weefsels specifieke eigenschappen waardoor ze bruikbaar zijn voor technische toepassingen zoals medisch textiel, buitensportkleding, industriële beschermkleding...

Door de transactie neemt de capaciteit van Sioen voor transfert coating toe van 14 miljoen vierkante meter tot 19 miljoen vierkante meter, een toename met 37,5 procent. Sioen is daarnaast bekend als ,,direct coater'' en als specialist op vlak van geo-coating. Door de overname kan Sioen beter inspelen op de snelle vraag naar technische weefsels.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig