BRUSSEL -- De fusiegesprekken die zes continentaal Europese advocatenkantoren, waaronder de Belgische groep De Bandt Van Hecke Lagae, moeten samenbrengen met het Britse Linklaters, zouden nog voor de zomer in een stroomversnelling geraken. Er is een oplossing uitgewerkt voor de belangrijkste (Duitse) hindernis. De fusie zou vorm geven aan één van de grootste internationale kantoren.

De partners van het Duits kantoor Oppenhoff & Rädler hebben begin deze maand met een voldoende meerderheid (meer dan 80 procent) een voorakkoord goedgekeurd om te fuseren met Linklaters & Alliance. Dit effent de weg volgens betrokkenen om tegen de zomer over een gedetailleerd fusievoorstel te stemmen.

Linklaters & Alliance omvat naast de Duitsers het Britse kantoor Linklaters, de Belgische marktleider De Bandt Van Hecke Lagae & Loesch, het Nederlandse De Brauw Blackstone, Gianni Origoni (Italië) en Lagerlöf & Leman (Zweden). Alle zeven kantoren zijn in hun thuismarkten marktleider of hebben een plaats in de top-drie.

Het platform Linklates & Alliance werd 16 maanden geleden opgericht en bracht grote delen van een continentaal Europees samenwerkingsverband samen met het Britse Linklaters. Het voornemen van de alliantie om tot een fusie te komen, liep de afgelopen maanden vertraging op omdat het onduidelijk was of het Duits kantoor mee de stap zou kunnen doen. De deelname van Oppenhof & Rädler is belangrijk voor het bedienen van de kapitaalmarkten, waar zich een as Londen-Frankfort aftekent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig