BRUSSEL -- Twee derde van de 3.500 werknemers van BASF-Antwerpen hebben het voorstel voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de komende twee jaar weggestemd. Het is een koude douche voor de bedrijfsleiding, en zeker voor de vakbondsafgevaardigden. Die hadden het cao-voorstel verdedigd bij het personeel.

Na de bekendmaking van de stemming gisterochtend voelden bedrijfsleiding noch vakbondsmensen zich geroepen om een verklaring te geven voor de verwerping van het cao-voorstel. Herman Baele van de socialistische vakbond ABVV wou alleen kwijt dat hij in de dagen voor de stemming almaar meer signalen kreeg dat de werknemers van het grootste chemiebedrijf in de Antwerpse haven niet opgezet waren met het resultaat van de cao-onderhandelingen.

De cao-onderhandelingen zelf verliepen vrij vlot. De enige valse noot was het opstappen van de Landelijke Bediendencentrale (LBC).

Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk. De vakbonden gaan nu eerst op zoek naar de pijnpunten bij het personeel.


Hoofdlijnen
Het cao-voorstel bevatte drie hoofdlijnen. De directie stemde ermee in om de komende twee jaar een hele reeks tijdelijke werknemers een vast contract te geven. Dat betekende de aanwerving van 80 vaste werknemers.

Verder kwamen vakbonden en bedrijfsleiding overeen om de bestaande vaste jaarvergoeding tegen 2003 te verdubbelen tot maximaal 1.494 euro (circa 61.000 frank). Vandaag ligt die jaarvergoeding tussen de 25.000 en 30.000 frank. Het voorstel bevatte ook een aanpassing van de ploegenpremies.

Ten slotte was er de afspraak tussen de sociale partners om alle werknemers twee bijkomende dagen arbeidsduurvermindering toe te kennen. Daarmee anticipeerde BASF al wel op de erkenning van 11 juli tot officiële feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig