BRUSSEL -- Nina Brink is onder zware druk van beleggers en bankiers opgestapt als topvrouw van World Online, het Nederlandse internettoegangsbedrijf dat sinds zijn eerste notering vorige maand is gekelderd op de beurs. Analisten onthaalden het ontslag als ,,zeer goed nieuws''.

Beleggend Nederland is al wekenlang in de ban van World Online en de dame met ,,het ijzeren imago''. Het eerste internetaandeel op de Amsterdamse beurs werd eerst vele malen overschreven, om dan als een pudding in elkaar te zakken. Bleek dat de topvrouw zelf nog voor de beursintroductie een groot pakket van haar aandelen in het geheim had verkocht. In de financiële wereld is het not done dat een topfiguur eigen aandelen verkoopt voor een beursintroductie.

Ontgoochelde beleggers, bankiers en journalisten voerden daarop de druk op Brink op. Haar positie werd onhoudbaar en gisteren verklaarde het bedrijf in een korte mededeling dat ,,Nina Brink na zorgvuldige overweging en op eigen verzoek ontslag neemt''. Analisten verwelkomden het ontslag.