LONDEN (bloomberg) -- Een gokje wagen op de beurs, dat kan ook zonder echt aandelen te kopen of verkopen. De Amerikaanse broker Cantor Fitzgerald gaat in Groot-Brittannië zijn geluk uitproberen als bookmaker. De Britten zullen er terechtkunnen voor ,,klassieke'' gokken, zoals op verkiezings- of sportuitslagen, maar ook voor weddenschappen over aandelen.

Cantor stelt je voor een bepaald aandeel een ,,prijsvork'' voor, en gokkers kunnen er dan hun geld om verwedden of de aandelenkoers op een bepaald tijdstip binnen of buiten die vork zal eindigen.

Dergelijke financiële gokjes zijn in de Londense City erg populair. De aantrekkingskracht van deze manier van ,,op de beurs spelen'' ligt ook in het feit dat gokwinsten in Groot-Brittannië niet belast worden, in tegenstelling tot meerwaarden op de beurs.

Het Britse kantoor IG Index is al vier jaar actief in financiële weddenschappen. Sinds een kleine twee jaar biedt IG ook weddenschappen aan op Europese aandelen zoals Nokia. Bij sommige firma's kan je ook wedden op bedrijven die nog niet beursgenoteerd zijn, de zogenaamde ,,grijze markt''.