MADRID (reuters) -- Het snel groeiende Spaanse internettoegangsbedrijf Terra Networks is in fusiegesprek met het Amerikaanse portaalbedrijf Lycos. Terra heeft gisteren de geruchten daarover bevestigd, maar zegt dat er nog geen finaal akkoord is bereikt. Als er een fusie komt, dan gaat het om een van de grootste internetfusies ter wereld.

De Spaanse krant Daily Expansion zei dat Terra en Lycos over een wereldwijde alliantie aan het onderhandelen waren. Die alliantie kan leiden tot een fusie.

Terra is de internetpoot van het Spaanse telecombedrijf Telefonica. In het eerste kwartaal van dit jaar boekte het bedrijf 63 miljoen dollar verlies, maar een sterke inkomstengroei (+ 125 procent tot 37 miljoen euro) en een boom in abonnementen sterken het geloof op de aandelenmarkten in het bedrijf.

Naast de leiderspositie op de thuismarkt, is Terra ook on line marktleider in Latijns-Amerika.

Lycos sprong 7 procent omhoog op de Nasdaq-beurs toen de fusiegesprekken bekend werden. Lycos zou Terra snel kunnen omvormen van een sterke regionale speler op het vlak van internettoegang tot een wereldwijde naam op het vlak van webtoegang én -inhoud. Lycos zelf staat nog niet sterk in de Spaanstalige landen.