BRUSSEL -- Best of Publishing, uitgever van onder meer Inside Internet en tal van internetboeken, heeft zijn activiteiten gebundeld met het Brusselse reclamebureau Equinox. Equinox wordt ingebracht in de holding Best of Internet, die de belangrijkste speler op vlak van internetcommunicatie in België wil zijn. Het bedrijf plant ,,op korte tot middellange termijn'' nog kapitaalverhogingen om te investeren in het Internet. Een beursgang behoort tot de mogelijkheden.

,,Bedrijven vragen één adviseur die hen een duidelijke e-business strategie kan uitstippelen en die strategie ook op vlak van reclame en marketing kan uitwerken. Media en Internet zullen in de toekomst samensmelten en reclame zal de belangrijkste bron van inkomsten worden. Vandaar dat wij onze nieuwe technologieën binden aan een traditioneel reclamebureau'', zegt Jean de Gheldere, oprichter van Best of Internet.

Die holding werd midden vorig jaar opgericht, maar de uitgeverij eronder, Best of Internet, bestaat al sinds 1993. Daarnaast overkoepelt Best of Internet ook een poot elektronische publicaties en on line diensten zoals de informaticajobsite JobUniverse. Het webdesign bedrijfje Cromozone werd eveneens overgenomen.

Eind '99 werden ook alle aandelen van het reclameagentschap Equinox ingebracht in de holding. Equinox is een Brussels bureau dat in 1988 door Philippe Gelder en Daniel Lahaye werd opgezet. Het heeft een omzet van 750 miljoen frank.

De nieuwe groep is goed voor 1 miljard frank omzet (cijfers van '99) en een geraamde nettowinst van 25 miljoen frank. Voor dit jaar verwacht Jean de Gheldere een omzet van 1,4 tot 1,5 miljard frank. De holding is vast van plan stevig voort te investeren in internetpublicaties en on line diensten. Indien nodig zal het kapitaal, dat nu 190 miljoen frank bedraagt, daartoe worden verhoogd. ,,Daarvoor kunnen we durfkapitaal aanspreken, financiers of naar de beurs gaan. Maar het is absoluut nog niet uitgemaakt wat het wordt'', zegt de Gheldere. Momenteel is 70 procent van de aandelen in handen van het management. De rest zit verdeeld onder privé-investeerders.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig