BRUSSEL -- Bij Versatel België, een telecomoperator met vestigingen in Antwerpen en Brussel, zijn tot 100 banen van de 265 bedreigd. Mogelijk gaat één van de twee vestigingen dicht.

De Nederlandse telefoonmaatschappij had al flink de bezem gezet in zijn Nederlandse en Duitse vestigingen, nu volgt ook België. Versatel bereidt een collectief ontslag voor. De 265 medewerkers van het bedrijf kregen afgelopen week een brief in de bus waarin de herstructurering wordt aangekondigd. Er zouden maximaal honderd banen op de tocht staan.

Volgens woordvoerster Katrien Vander Schueren is het management nu met een efficiëntie-oefening bezig, waarbij de hele Belgische organisatie wordt doorgelicht. Mogelijk moet één van de twee vestigingen dicht. ,,Niets is uitgesloten, maar dat is nu veel te voorbarig'', zegt Vander Schueren.

Versatel is één van de meest agressieve alternatieve telecomoperatoren in België, die zich met een eigen netwerk vooral richt tot de kmo's. Het bedrijf moest eerder al zijn omzet voor het derde en vierde kwartaal naar beneden toe herzien en zegt het nu ,,zo voorzichtig mogelijk'' aan te willen doen met de cash die nog rest. Volgens Vander Schueren heeft Versatel nog 1 miljard euro cash.

Er wordt nu een informatieronde met het voltallige personeel opgestart. Versatel België heeft geen vakbondsvertegenwoordiging. Binnen enkele weken komt er meer duidelijkheid over de ontslagen, aldus nog de woordvoerster.