BRUSSEL -- Innogenetics heeft enkele koersveranderingen doorgevoerd in het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Het geeft onder meer de ontwikkeling van Tolerimab op, een product om afstotingsverschijnselen bij orgaantransplantaties tegen te gaan. Zo'n drie en een half jaar geleden droegen hoera-berichten over dit product ertoe bij dat de koers explodeerde.

Het Gentse biotechbedrijf liet gisteren weten dat het de ontwikkeling van Tolerimab staakt onder meer omdat de concurrentie met andere farmabedrijven zeer groot is. Tot voor kort luidde het dat Innogenetics dit jaar zou beginnen met het klinisch testen van het product.

In de plaats heeft Innogenetics de ontwikkeling van twee andere geneesmiddelen geactiveerd. Het biotechbedrijf gaat nu werk maken van middelen tegen septische shock en oedeem (water in de longen, hart en nieren). Verder beklemtoonde het biotechbedrijf dat het aan de leiding ligt in de race om de ontwikkeling van een hepatitis C-vaccin. Dat concludeert het bedrijf na een internationaal congres over hepatitis C dat begin september in Parijs plaatsvond.

Ten slotte bevestigde gedelegeerd-bestuurder Philippe Archinard dat Innogenetics zijn vooropgezette omzetdoel zal halen. Het biotechbedrijf stelde eerder dat het het in 2001 ten minste 30 procent beter zal doen.