NEW YORK (reuters) -- Amerikaanse computerbeveiligings- bedrijven hebben een nieuw destructief virus met de naam Southpark , genoemd naar de gelijknamige tekenfilmserie, ontdekt.

,,Het Southpark-virus is geen variant op de I Love you-bug die miljarden dollars schade heeft aangericht, maar kan net zo destructief zijn'', zei Alan Comet van het softwarebedrijf Computer Associates. De e-mail waarmee het virus in computers dringt, is geschreven in het Duits en draagt een worm bij zich onder de kop Servus Alter! . In de tekst staan de woorden Hier ist das Spiel, das du unbedingt wolltest . Het bericht heeft een attachment met de naam SouthPark.exe.

Het grote gevaar van het Southpark-virus schuilt in het feit dat er een .exe.-tag in staat die veel computergebruikers zullen herkennen omdat ze bij veel spelletjes zo'n zelfde tag zien, aldus Comet. Mensen zullen de attachment daardoor sneller openen met alle gevolgen van dien. Bovendien wordt het moeilijker mensen duidelijk te maken dat ze het mailtje meteen moeten deleten. Aan de Love-bug zat een .vbs.-tag waarmee weinig gewone computergebruikers ooit in aanraking komen.