BANG & OLUFSEN: Minder winst bij dalende omzet - ERNST & YOUNG: Bijna 30 procent meer omzet - EUROTUNNEL: Wil af van management - GENERAL ELECTRIC: Zwakke vooruitzichten - OCE: Kwartaalverlies - TELEFONICA: Koopt eigen aandelen terug


BANG & OLUFSEN: Minder winst bij dalende omzet
Bang & Olufsen heeft tijdens de maanden juni, juli, augustus een verlies geleden van 3,4 miljoen euro. Dat is bijna het dubbele van het verlies in dezelfde periode een jaar eerder. De Deense producent van luxueuze televisie- en audiotoestellen, incasseerde ook een omzetdaling met 28 procent tot 86 miljoen euro. Meer details werden gisteren niet vrijgegeven.


ERNST & YOUNG: Bijna 30 procent meer omzet
Ernst & Young sloot het boekjaar einde juni af op een omzet van 13,1 miljard dollar. Dat is bijna 3 miljard dollar of net geen 30 procent meer dan het jaar voordien. Verder gaf het communiqué van het professionele adviesbureau geen details en evenmin prognoses voor de komende maanden.


EUROTUNNEL: Wil af van management
Eurotunnel kreeg gisteren een verzoek binnen om een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen die het huidige management de laan moet uitsturen. Dat maakte Nicolas Miguet bekend, een investeerder die 17 procent van de Eurotunnel-aandelen in handen heeft en die het verzoek indiende.

De jongste weken werden grote pakketten aandelen verhandeld en de Franse beurscommissie vroeg Eurotunnel gisteren om uitleg bij de aandeelhoudersstructuur. De directie van het bedrijf dat de tunnel onder het Kanaal exploiteert vroeg van haar kant aan de rechtbank een onderzoek in te stellen naar mogelijke aandelenmanipulatie en het verspreiden van ,,valse en misleidende informatie''.


GENERAL ELECTRIC: Zwakke vooruitzichten
General Electric boekte tijdens het derde kwartaal een nettowinst van 3,65 miljard dollar, 36 cent per aandeel. Dat is een daling met bijna 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Voor het hele jaar ziet de directie de winst per aandeel uitkomen tussen 1,55 en 1,57 dollar. Eerdere prognoses van gedelegeerd bestuurder Jeffrey Immelt spraken van 1,61 dollar.

Het conglomeraat van honderden ondernemingen met op één na de grootste beurskapitalisatie ter wereld, keek tegen een daling aan van de vraag in de luchtvaartsector en bij elektriciteitscentrales. Ook de hogere prijs van de grondstoffen was nadelig. Toch gaat GE 9,5 miljard dollar betalen voor de overname van Amersham. Volgens het bedrijf zal de overname van de Britse specialist in beeldvorming en biotechnologie de resultaten niet extra-negatief beïnvloeden.


OCE: Kwartaalverlies
Oce moest het afgelopen kwartaal voor 18,3 miljoen euro goodwill afschrijven op slecht presterende bedrijfseenheden. De Nederlandse producent van printers en kopieertoestellen zakte daardoor tijdens het derde kwartaal voor 5,6 miljoen euro in het rood. Zonder die uitzonderlijke afschrijvingen bleef een winst over van 12,7 miljoen euro, bijna 40 procent minder dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder, en ruim 17 procent minder dan analisten verwacht hadden. De omzet daalde met net geen 12 procent tot 653,1 miljoen euro. Voor het hele jaar verwacht Oce een nettowinst voor uitzonderlijke uitgaven of inkomsten van 70 miljoen euro.


TELEFONICA: Koopt eigen aandelen terug
De Spaanse telecomreus Telefonica kondigde gisteren een plan aan om voor 4 miljard euro eigen aandelen terug te kopen. Meer details werden niet vrijgegeven.