BELGACOM: Raphaël Pollet in raad van bestuur - EPIQ: Sluit SM2E filiaal in Frankrijk - ION BEAM APPLICATIONS: Nog geen beslissing over verkoop van S&I - FLV FUND: Toelating tot verhandeling bestaande aandelen - WATTPLUS: Levert stroom in Wallonië


BELGACOM: Raphaël Pollet in raad van bestuur
De raad van bestuur van Belgacom heeft Raphaël Pollet tot bestuurder gecoöpteerd. Hij zal Franklin Dehousse vervangen die ontslag heeft genomen naar aanleiding van zijn nieuwe functie als rechter bij de rechtbank van eerste aanleg van de europese Gemeenschappen. Pollet (34) is burgerlijk ingenieur. Hij is momenteel gedelegeerd bestuurder bij het studiebureau Aries Consultants. Hij is ook bestuurder bij ABX Logistics.


EPIQ: Sluit SM2E filiaal in Frankrijk
De handelsrechtbank heeft gisteren beslist om het SM2E filiaal van de Groep Epiq te sluiten door gebrek aan steun voor het herstructureringsplan. SM2E stond onder gerechtelijk akkoord sinds januari 2003.


ION BEAM APPLICATIONS: Nog geen beslissing over verkoop van S&I
IBA, een beursgenoteerde producent van deeltjesversnellers en aanverwante producten, heeft nog geen beslissing genomen over de verkoop van zijn divisie Sterilisatie en Ionisatie (S&I). Momenteel wordt onderzocht wat de afdeling waard is. Puilatco raamt de verkoopprijs op 300 miljoen euro. IBA kan met dat geld een groot deel van zijn schulden afbetalen.


FLV FUND: Toelating tot verhandeling bestaande aandelen
Euronext Brussel heeft de aanvraag van het FLV Fund voor de verhandeling van zijn 20.604.495 uitstaande aandelen goedgekeurd. De vennootschap verwacht dat haar aandelen vanaf 15 oktober 2003 zullen noteren.


WATTPLUS: Levert stroom in Wallonië
De energieleverancier WattPlus wil vanaf midden volgend jaar elektriciteit leveren op de Waalse markt. De Waalse regering heeft hem daarvoor de nodige vergunningen gegeven. Die slaan op de levering van gewone en groene stroom. De Waalse stroommarkt wordt voor grote bedrijven vrij op 1 juli 2004. Gezinnen kunnen pas een jaar later vrij hun leverancier kiezen.