ANDERLECHT -- De Duitse groep Bosch Rexroth heeft vijf miljoen euro geïnvesteerd in een gloednieuw gebouw in Anderlecht waar alle Belgische activiteiten in zullen ondergebracht worden. Totnogtoe was het bedrijf in

België verspreid over drie verschillende plaatsen in Ternat.

Bosch Rexroth is een van de drie poten van het Duitse industrieconcern Bosch. Het Bosch-concern haalt het grootste deel van zijn omzet uit de productie van allerlei auto-onderdelen. Maar de groep beschouwt de Rexroth-divisie als een de groeipolen. Bosch Rexroth is een producent van een hele rist industriële technieken zoals hydraulische en pneumatische systemen.


Gegroeid
Van de 25.000 werknemers zijn er 120 aan de slag in het Belgische filiaal. Volgens de algemeen directeur van de Belgische vestiging, Hans Bangert, is Rexroth België de voorbije jaren gestaag gegroeid.

Volgens de financiële databank van Graydon bedroeg de omzet in 2002 bijna 28 miljoen euro, tegenover 25,3 miljoen euro in 2001. Het bedrijf sloot de boeken van 2002 met een nettoverlies van 1,75 miljoen euro tegenover een verlies van 6,7 miljoen euro in 2001.

Bij de producent van industriële technieken stonden de voorbije jaren volledig in het teken van de integratie van twee bedrijven. Bosch Rexroth ontstond immers in 2001 toen Bosch en Mannesmann een deal sloten waarbij Rexroth verkocht werd aan Bosch.

De nieuwbouw voor de Belgische vestiging verrijst overigens naast de kantoren van het moederbedrijf. Op een site van vier hectare worden een magazijn en een werkhuis opgetrokken, terwijl de administratie ondergebracht wordt in een deel van de bestaande huisvesting van Bosch.