FRANKFORT (bloomberg) -- De Duitse beursautoriteiten onderzoeken de verkoop door Deutsche Bank van een pakket van 44 miljoen Deutsche Telekom-aandelen onmiddellijk nadat een Deutsche Bank-analist een ,,koop''-advies had uitgebracht.

Vlak nadat een analist van Deutsche Bank dinsdag een prijsdoelstelling van 31 euro had gezet op de aandelen van Deutsche Telekom en een advies tot aankoop had gegeven, gooide de bank een pakket van 44 miljoen aandelen op de markt en verkocht die tegen een prijs van 23,6 euro. De transactie, die gebeurde voor rekening van een niet nader geïdentificeerde klant, had een waarde van 1,04 miljard euro (42 miljard frank).

De verkoop van het grote pakket aandelen woog zwaar op de aandelenkoers van Deutsche Telekom, die onder meer daardoor met 18 procent zakte tot het laagste peil in drie jaar. Beleggers die Deutsche Telekom-aandelen ontvingen bij de overname van de Amerikaanse mobilofoonoperator VoiceStream -- het gaat om 200 miljoen aandelen -- kunnen die pas binnen vier weken verkopen.

De Duitse beursautoriteiten onderzoeken of Deutsche Bank zich schuldig heeft gemaakt aan koersmanipulatie.