BRUSSEL -- De euro lijkt stilaan bezig aan een comeback. De Europese eenheidsmunt ging deze week met één procent vooruit tegenover de dollar tot het hoogste peil in drie maanden.

De dollar raakt een beetje uit de gratie van de beleggers door de berichten dat het met de economie in de Verenigde Staten nog altijd niet de goede kant op gaat. Gek genoeg gaat het met de economie in de eurozone ook niet de goede kant uit, maar dat is voor de valutahandelaars dan weer een reden om te geloven dat een renteverlaging in Europa nakend is.

De euro steeg vrijdag van 89,29 dollar tot 89,58 dollar -- het hoogste peil sinds mei -- om nadien weer wat terug te zakken. De voorbije week maakte de euro toch weer een procent goed tegenover de Amerikaanse munt, de vijfde weekwinst op rij.

In kringen van valutahandelaars groeit het idee dat de kansen voor de dollar aan het keren zijn op de internationale markten, na een sterke periode van zes jaar. Het geloof bestaat dat Washington een waardedaling van de dollar niet ongenegen is, om op die manier de Amerikaanse bedrijven een steuntje te geven op de exportmarkten.