De sportartikelengroep Adidas-Salomon staat op het punt een belang van 10 procent te nemen in de voetbalclub Bayern München, die bovendien van plan is naar de beurs te trekken. Volgens de Duitse krant Bild heeft de raad van bestuur van de club maandagavond beslist om een beursnotering aan te vragen en heeft hij sponsor Adidas-Salomon aangeboden om vooraf een participatie van 10 procent te nemen in de club.

Daarmee zou een bedrag gemoeid zijn van 150 miljoen mark (3 miljard frank). Het is de bedoeling dat Adidas-Salomon een van de hoofdaandeelhouders wordt van de ploeg.

Bayern München en Adidas weigerden het bericht te bevestigen of te ontkennen. De voetbalclub zei maandag meer uitleg te zullen verschaffen, maar zich eerst te willen concentreren op het voetbal. Gisteravond moest Bayern tegen Real Madrid de terugwedstrijd spelen in de halve finale van de Champions League, en de ploeg uit Beieren is ook nog in de running voor de Duitse titel.

De vice-voorzitter van Bayern München, Fritz Schere, zwakte het bericht van Bild af. Hij zei dat de beslissing is genomen om de club om te vormen tot een onderneming, maar dat een beursgang nog niet zeker is. Hij gaf toe dat de club op zoek is naar nieuwe aandeelhouders, maar dat Adidas maar een van de mogelijke partners is.

Bayern München heeft geld nodig om nieuwe topspelers aan te trekken en om een nieuw stadion te bouwen tegen 2006, wanneer Duitsland het gastland is voor de Wereldbeker Voetbal.

Analisten hebben twijfels over het nut van de eventuele investering van Adidas in Bayern München. Het zou de sponsorrechten van Adidas wel veiligstellen, maar het blijft een dure zaak. Op de beurs van Frankfort verloor het aandeel-Adidas 3 procent. Het zakte met 2,1 euro tot 66,9 euro.

  • Deze dagelijkse rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.