LONDEN (bloomberg) -- Toplui bij de top-30 van de grootste bedrijven in Groot-Brittannië (naar beurswaarde) hebben vorig jaar een ,,loonsverhoging'' van 67 procent gekregen. Dat blijkt uit een loonindex die is samengesteld door Bloomberg . De gemiddelde verloning bedraagt 1,2 miljoen pond (78 miljoen frank). De aandelen van die bedrijven stegen gemiddeld met 9 procent in die periode.

George Simpson, topman van Marconi, Charles Brady, voorzitter van Amvescap, Chris Gent, topman van Vodafone en BskyB-gedelegeerd bestuurder Tony Ball voeren de ranglijst der bestbetaalden aan. Zij ontvingen vorig jaar elk meer dan 7 miljoen pond (455 miljoen frank), inclusief opties, aandelen verbonden aan resultaten en ,,gewoon'' salaris.

Aandeelhouders in Groot-Brittannië dringen er steeds meer op aan dat directieleden betaald worden op basis van de koersprestatie van een aandeel, nu de Britse economie slabakt en bedrijven mensen op straat zetten om te besparen.

,,Managers geven altijd goede redenen aan voor hun loonpakketten'', zei Shaun Tyson, professor personeelsbeleid aan Cranfield University. ,,Maar er is geen rechtvaardiging voor een dergelijke stijging.''

Een bediende in het Verenigd Koninkrijk verdiende vorig jaar gemiddeld 21.842 pond (1,4 miljoen frank), volgens de Nationale Statistieken.

Wanneer aandelen stijgen, verdedigen bedrijven miljonairsvergoedingen om hun topmanagement te kunnen houden. Als aandelen duikelen of stabiel blijven, worden salarisverhogingen verantwoord door de nood om toplui aan boord te houden om het opnieuw beter te doen gaan.

Toch waren er ook verliezers vorig jaar. Marjorie Scardino, die de hoogste post bekleedt bij Pearson, de uitgever van de Financial Times , leverde 63 procent in in vergelijking met het jaar voordien. Op haar loonbriefje stond nog 938.000 pond (60,9 miljoen frank). Pearson verloor 11 procent op de beurs en het operationeel verlies liep op tot 75 miljoen pond. Al kreeg Scardino toch nog voor 1 miljoen pond aan opties; maar om daarvan te kunnen profiteren moet het aandeel eerst meewillen.

,,Loon naar werken'' was niet het motto van Nial FitzGerald, de Unilever-voorzitter. Hij kreeg 15 procent loons- en bonusverhoging, terwijl de winst van de voedingsgigant met 60 procent terugliep.