Is er eindelijk een einde gekomen aan de maandenlange lijdensweg van de Belgische distributiegroep Delhaize? Sinds het dieptepunt van 50 euro halfweg maart -- wat toen bijna een halvering was tegenover een jaar eerder -- zit het aandeel weer in de lift. Maandag steeg het in één klap van 56 naar 59 euro en gisteren kwam er nog eens 4 euro bij tot 63 euro, de hoogste koers sinds bijna drie maanden.

De stijging lijkt gedeeltelijk haar wortels te hebben in de Verenigde Staten, waar dochter Delhaize America vorige week donderdag haar algemene vergadering hield, en aansluitend een vergadering belegde met Amerikaanse financiële analisten. Delhaize probeerde hen ervan te overtuigen dat de overname van de supermarktketen Hannaford goed verwerkt werd en op het punt staat zijn winstbijdrage af te leveren. Dat het aandeel van Delhaize de jongste maanden slecht presteerde, kwam grotendeels doordat de beleggers vonden dat de groep die overname te duur had betaald.

Bovendien profiteert het aandeel duidelijk mee van de ,,herontdekking'' van de distributie als meer traditionele en ,,veilige'' sector. Volgens een Belgische dealer zijn er enkele buitenlandse beleggers aan het ,,shoppen'' in Brussel en Delhaize valt bij hen duidelijk in de smaak.

  • Deze dagelijkse rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.
  • Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig