LONDEN (bloomberg) -- Deutsche Bank verdringt Citibank dit jaar als meest actieve financiële instelling op de wereldwijde valutamarkt. Dat blijkt uit de gezaghebbende ranglijst van het tijdschrift Euromoney.

Deutsche Bank dankt zijn marktleiderschap op de wisselmarkt vooral aan de overname van het Amerikaanse Bankers Trust. Voor Citibank is het een bittere pil, want de groep voerde de voorbije twintig jaar steevast de hitlijst aan. Dit jaar staat ze pas derde, na de (eveneens Amerikaanse) Chase Manhattan Bank.

Deutsche Bank dreef haar aandeel in de omzet op de valutamarkt -- die algemeen 1,5 biljoen dollar (67.500 miljard frank) per dag bedraagt -- op van 7,12 tot 12,53 procent.

Chase is goed voor 8,26 en Citibank voor 8,07 procent, aldus Euromoney.

,,We hebben nog altijd de sterkste posities voor transacties van bedrijven, maar het ziet er naar uit dat we terrein verloren bij de institutionele cliënten, die hoge volumes draaien'', reageert een woordvoerster van Citibank.

Andere winnaars in de ranglijst van dit jaar zijn Lehman Brothers (van plaats 186 naar 18) en Bank One (van 103 naar 27).

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig