De socialist -- nu ja, socialist -- Karel Van Miert wordt bestuurder bij het als liberaal bestempelde bedrijf De Persgroep. ,,De ironie van de geschiedenis'' noemt een De Morgen -veteraan het. Van Miert beleefde in 1986-1987 een tumultueuze periode met De Morgen .

Hij werd door de toenmalige hoofdredacteur Paul Goossens, nadat hij als SP-kopstuk menig bedrijf had platgelopen voor de redding van wat toen nog een ,,partijkrant'' was, hard aangepakt over onder meer de rakettenkwestie.

Terwijl Van Miert, naar eigen zeggen ,,dag en nacht'', bezig was om de op een bodemloze put lijkende De Morgen te dempen, schreef De Morgen over ,,de rakettenbocht'' van Van Miert. Waarop een bittere Van Miert, enzovoort. Een conflict tussen de partij en de krant over financiering ontaardde, met Goossens en Van Miert als kopstukken.

Die bitterheid is nu blijkbaar voldoende bezonken om een mandaat als bestuurder op te nemen bij De Persgroep, het moederbedrijf van De Morgen. De Morgen is nu geen partijkrant meer. En Van Miert geen partijman.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig