BRUSSEL (belga) -- Twee gewezen topmannen van Belgacom moeten voor de rechter uitleg geven over het aanbod van sekslijnen bij de telefoonmaatschappij.

Gewezen gedelegeerd bestuurder Bessel Kok en Benoît Remiche, de gewezen voorzitter van de raad van bestuur, zullen zich moeten verantwoorden voor ontucht, het vergemakkelijken van prostitutie en het verspreiden van voorwerpen en beelden die strijdig zijn met de goede zeden.

Christiane Renard uit Anderlecht diende in 1994 klacht in tegen Belgacom. Die had haar telefoon afgesloten, nadat zij had geweigerd een rekening van 150.000 frank te betalen. Zonder haar medeweten had een familielid die maand onophoudelijk naar een 077-sekslijn gebeld.

In 1994 werden zowel Bessel Kok als Benoît Remiche door onderzoeksrechter Damien Vandermeersch als mededader in staat van beschuldiging gesteld voor aanzetting tot ontucht en prostitutie. De voorzitter van de raadkamer vond het dossier zwaar genoeg wegen en stuurde de gewezen Belgacom-kopstukken door naar de correctionele rechtbank.

Belgacom gaat in beroep tegen de doorverwijzing.